maanantai 30. joulukuuta 2013

Leipää (gluteeniton)

Olen jo jonkin aikaa ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Joillekin tällaista ruokavaliota noudattavilla ongelmaksi on muodostunut leivättömyys. Minulle se ei ole koskaan ollut ongelma. En ole aikaisemminkaan puputtanut leipää kovinkaan paljon.

Nyt kuitenkin eräänä aamuna (oliskohan ollut tapaninpäivän aamu), mieleni teki aamukahvin seuraksi leipää. Katsastin ohjeita parista "luottoblogista". Luolalaboratoriosta löytyi hyvä ja simppeli ohje, jota voisi muutella. Ja niin minä teinkin :)

Alkuperäinen ohje löytyy siis Luolalaboratorion sivulta http://luolalaboratorio.com/2013/04/09/palaneet-leivat-ja-pirtelopaiva/

Minä tein näin:
2 munaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoa
1 dl tattarijauhoja
Puoli desiä auringonkukansiemeniä (lisäksi voi heittää muitakin siemeniä)
Puoli tl suolaa
1 rkl siirappia
3 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tee taikinasta pari kekoa leivinpaperin päälle. Jätä lepäämään sen ajaksi, kun uuni lämpenee.

Paista 200 asteessa noin vartti.


Leipäsien päällä toimii erinomaisesti vaikka tämä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti