sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Huomisen smoothie

Keräsimme (ja äitini keräsi) viime kesänä marjoja niin paljon, että jouduimme ostamaan marjoja varten ylimääräisen pakastimen, jonka sijoitimme varastoon. Marjoja on sitten käytetty säästelemättä.

Mies vetää marjoja ihan raakana turkkilaisen jugurtin kanssa. Minun suosikkejani ovat erilaiset smoothiet, jollaisen pyöräytän mukaani töihin aamuisin. En ole alkuunkaan aamuihminen, joten mukaan otettava smoothie on aamun pelastus. Reseptit ovat sen mukaisia, mitä marjoja milloinkin on otettu pakastimesta sulamaan.

Smoothien pohja on yleensä seuraavanlainen: marjoja, jotain vihreää, banaani ja manteli-, riisi-, soija- tai kauramaitoa. Tällä hetkellä riisimaito on suosikkini. Mantelimaito toimii myös hyvin banaanin kanssa (jos olen muistanut laittaa mantelit likoamaan edellisenä iltana). Vihreää voi olla esimerkiksi lehtiselleri, pinaatti, lehtikaali (jota minulla on kuivattuna viime kesältä).

Maanantai-aamun smoothie voisi olla seuraavanlainen: mustaherukoita, tyrnejä, banaani, chia siemeniä, lehtikaalia, riisimaitoa. Kaikki luomua, tietysti :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti